Convocatòria i bases

 FESTIVAL      

 11a trobada i mostra d’art multidisciplinari, Girona, del 3 al 5 de juny de 2016

   Imatge Anna Fando, “Eixample 2, Satellite”

Guanyadora de la Menció d’Art Jove 2015

Inund’ART és una plataforma cultural per a la promoció de la creació, la producció i l’exhibició de propostes artístiques en l’àmbit de l’art contemporani.

Trobada d’artistes

Inund’ART és un espai de convivència on els artistes tenen la possibilitat de relacionar-se creant un espai de diàleg, intercanvi i reflexió.

Mostra d’art

Els principals espais públics, ponts i carrers del centre de la ciutat es converteixen en una exposició oberta de totes les disciplines artístiques.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA

Els artistes es poden presentar a les següents modalitats:

Arts visuals: pintura, fotografia, escultura, instal·lacions, audiovisuals, accions, performance

Arts escèniques de petit format i de creació pròpia: teatre, dansa, clown, cabaret, monòlegs, accions poètiques…

Arts musicals de creació pròpia.

Mini-Art:  tallers artístics d’arts visuals/plàstica relacionats amb l’art contemporani per a tota la família.

L’organització remunerarà amb 250€ a cadascun/na dels/les artistes (en cas de grups amb més de 4 participants, la remuneració es limitarà a 1.000€).

DOCUMENTACIÓ QUE CAL PRESENTAR

PER TOTES LES DISICPLINES:

Cal que ompliu la butlleta d’inscripció que trobareu al web (www.inundart.org). En aquesta butlleta hi haureu d’adjuntar:

−     Una breu descripció de l’obra que es presenta: 5 línies en 3era persona

−     Una fotografia en alta resolució: 300pp.

En cas de ser selectionat/da, aquesta informació serà la que apareixerà al dossier de programadors.

−     El DNI o Nie escanejat de cadascun dels artistes

Per cada disciplina, la següent documentació específica:

 ARTS VISUALS

 En cas de fotografia, pintura i escultura:

S’exposaran a la Rambla, Casa de Cultura de Girona, la Carbonera, Centre Cultural la Mercè i la Fundació Valvi. L’organització serà qui decidirà l´ubicació de les obres.

-    Cal presentar un dossier de les obres de l’artista, mínim 6 obres. Amb fotografies de cadascuna d’elles, títols, mides i preus.

En cas d’instal·lacions i performance

Si necessiten un espai interior s’exposaran a la Casa de Cultura de Girona, la Carbonera, Centre Cultural la Mercè, o a la Fundació Valvi.

Si necessiten un espai exterior es podran exposar al Pont de Pedra, Pont de Ferro, Pont de Sant Agustí, Pont de la Princesa, Rambla de la Llibertat, Argenteria, Peixateries Velles, Voltes d’en Rosés, dels Mercaders, Plaça Catalunya i Plaça de l’Hospital.

L’artista podrà suggerir el lloc, però en tot cas, serà l’organització qui decidirà la seva ubicació.

 -    En el cas d’instal·lacions, cal que presenteu un dossier amb una fotografia representativa de la instal·lació que es vol presentar, i fotografies de projectes anteriors. Caldrà relacionar les mides de la instal·lació i també necessitats tècniques del muntatge.

 -    En cas de performance caldrà presentar un dossier amb l’enllaç del vídeo  del performance que es vol realitzar, durada i necessitats tècniques.

ARTS ESCÈNIQUES

Tindran prioritat les arts escèniques que es puguin representar al carrer, d’acord amb la missió d’inund’ART.

-    Cal presentar un dossier amb l’enllaç a un vídeo de l’espectacle o un resum d’aquest, indicant la durada, temps de muntatge i necessitats tècniques.

ARTS MUSICALS

-    Cal presentar un dossier amb l’enllaç d’àudio i/o vídeo de la proposta i necessitats tècniques.

MINI ART (art contemporani per a tota la família)

L’horari i temps del mini art serà el diumenge 5 de juny d’11:30h a 14h i de 17h a 20h.

El dossier s’ha de presentar a info@inundart.org

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ:  8 de febrer 2016

Convocatòria en pdf

CRITERIS DE SELECCIÓ

-    Es valorarà la qualitat artística

-    La seva innovació

 PER ALS ARTISTES SELECCIONATS PER A PARTICIPAR A INUND’ART

-    L’organització cedirà espais per a mostrar el treball artístic a la ciutat de Girona.

-    Facilitarà dietes i, si cal, allotjament durant els dies de la trobada, a l’Alberg de Joventut de Girona.

-    Les obres seleccionades s’oferiran en exclusiva als tècnics i programadors culturals de les comarques gironines a través de Giroscopi Cultural, organitzat per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

−   Les obres seleccionades seran candidates a formar part de les programacions de la Xarxa de Centres Cívics de l’Ajuntament de Girona, la Fundació Fita, l’Escola Municipal d’Art de Girona, Teatre Municipal de Girona i Estació Jove de Girona. Seran els programadors de cadascuna d’aquestes entitats els qui escolliran els artistes que programen.

−    Amb les dades de la vostra obra i la informació que ens faciliteu via formulari d’inscripció (breu text de presentació de l’obra, telèfon de contacte, web i fotografia) realitzarem un dossier informatiu que posteriorment es penjarà al web d’inund’ART i que es donarà als programadors/tècnics culturals, al Punt d’informació d’inund’ART i a la premsa.

GIROSCOPI CULTURAL AMB INUND’ART

Giroscopi Cultural és la xarxa de tècnics municipals de les comarques gironines que ofereix formació als professionals de la gestió cultural i recursos per a la programació municipal.

En aquest sentit, inund’ART presentarà el dossier d’artistes seleccionats a la xarxa de tècnics municipals, i aquests podran escollir fins a un màxim de dos projectes per mostrar-los al seu municipi, amb la col·laboració de Giroscopi.

A més, els programadors de les comarques gironines i d’arreu de Catalunya disposaran d’entrada gratuïta i informació prèvia dels espectacles programats als diferents municipis.

Més informació a: www.casadecultura.cat/giroscopi

El divendres 3 de juny 2016 s’oferirà un visionat previ a la mostra exclusiu per a tècnics i programadors culturals.

MENCIÓ ESPECIAL D’ARTS VISUALS

La Fundació Fita seleccionarà un projecte d’arts visuals per exposar-lo a la seva seu (Plaça de l’Hospital, 6 segon pis). L’exposició tindrà lloc amb una durada aproximadament d’un mes, amb la inauguració i la difusió a càrrec de la Fundació Fita.

MENCIÓ ESPECIAL D’ART JOVE – ESPECÍFIC D’ARTS VISUALS: (Se seleccionarà l’obra d’un artista d’entre 18 i 29 anys)

La Coordinació Territorial de Joventut de Girona oferirà al guanyador d’aquesta convocatòria la possibilitat de rebre assessorament tècnic en la promoció i difusió de la seva obra, així com de reservar diversos espais culturals del territori per tal d’exposar-la (Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí,Sala d’Art Jove de Barcelona i Casa de la Generalitat a Perpinyà).

A més, gaudirà de la difusió específica com a guanyador de la Menció Especial d’Art Jove d’inund’ART 2016.

L’adjudicació de la “Menció Especial d’Art Jove” requereix que l’artista seleccionat n’accepti els termes i les condicions.

Lletra petita:

-    L’organització no es responsabilitza de les necessitats tècniques que no es demanin en el dossier.

-    Els/les artistes són responsables de la retirada de tot rastre/residu de l’entorn natural i urbà. Els artistes es comprometen a deixar l’espai en les mateixes condicions amb el que se’l van trobar.

-    A l’import que es percebrà, s’aplicaran les retencions d’IRPF, Seguretat Social i drets d’autor corresponents segons la legislació vigent.

-    L’ingrés només es farà efectiu quan Inund’ART hagi rebut les subvencions atorgades. Cal tenir en compte que la Mostra és gratuïta per al públic i, per tant, depèn econòmicament de les subvencions i els patrocinadors.

-    En el cas de les arts escèniques i musicals, la remuneració inclou el visionat divendres 3 de juny pels programadors culturals.

-    Els artistes visuals realitzaran torns de vigilància durant inund’ART.

-    L’organització no es fa càrrec del transport dels artistes, ni de les obres.

-    La inscripció a la convocatòria dóna lloc a la plena  acceptació de les bases de la convocatòria.

Organització:

Associació inund’ART

Amb la col·laboració

AGT, ART-CREA, TACA, ARTIBARRI, FUNDACIÓ FITA, MUSUEU DE LA MEDITERRÀNIA, SALA D’ART JOVE, POPULART, ORELLA ACTIVA, FUNDACIÓ VALVI

Amb la participació de

           

Amb el suport de:

                     

Amb el patrocini de

                                                               

 Amb la col·laboració dels mitjans de comunicació