Convocatòria i bases

inund’Art. X Trobada i Mostra d’Art Multidisciplinari. Girona, del 4 al 7 de juny de 2015

 Inund’Art és una plataforma cultural per a la promoció de la creació, la producció i l’exhibició de propostes artístiques en l’àmbit de l’art contemporani.

Trobada d’artistes

Inund’Art és un espai de convivència on els artistes tenen la possibilitat de relacionar-se creant un espai de diàleg, intercanvi i reflexió.

Mostra d’art

Els principals espais públics, ponts i carrers del centre de la ciutat es converteixen en una exposició oberta de totes les disciplines artístiques.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA

Tindran prioritat les propostes que es puguin dur a terme als espais exteriors.

Els artistes es poden presentar a les següents modalitats:

Arts visuals: pintura, fotografia, escultura, instal·lacions, instal·lacions audiovisuals, accions, performance

Arts escèniques de petit format i de creació pròpia: teatre, dansa, clown, cabaret, monòlegs, accions poètiques…

Arts musicals de creació pròpia.

Mini-Art: propostes i/o tallers artístics d’art contemporani per a tota la família.

L’organització remunerarà amb 100€ a cadascun/na dels/les artistes (en cas de grups amb més de 5 participants, la remuneració es limitarà a 500€).

Projectes específics:

Instal·lacions als ponts: es prioritzaran les propostes que tinguin relació amb materials reciclats. Remuneració específica de 800€.

Senyalètica: projectes de senyalització, a partir de la imatge gràfica d’enguany, de tots els espais de la mostra. Remuneració específica de 400€.

Dinamització de la visita guiada: propostes musicals i/o escèniques amb l’objectiu de dinamitzar la visita guiada pels espais públics assenyalats (tarda de divendres 5 i dissabte 6 de juny). Remuneració específica de 500€ tots dos dies.

PER ALS ARTISTES SELECCIONATS PER A PARTICIPAR A INUND’ART

- L’organització cedirà espais per a mostrar el treball artístic a la ciutat de Girona.

- Facilitarà dietes i, si cal, allotjament durant els dies de la trobada.

- Farà difusió de l’obra i les dades de contacte de l’artista en un dossier per a programadors.

- Les obres seleccionades s’inclouran a la mostra de Giroscopi Cultural organitzada per la Diputació de Girona.

− Les obres seleccionades seran candidates a formar part de les programacions de la Xarxa de Centres Cívics de l’Ajuntament de Girona, la Fundació Fita, l’Escola Municipal d’Art de Girona, Teatre Municipal de Girona i Estació Jove de Girona. Seran els programadors de cadascuna d’aquestes entitats els qui escolliran els artistes a programar.

− A l’import que es percebrà, s’aplicaran les retencions d’IRPF, Seguretat Social i drets d’autor corresponents segons la legislació vigent.

− Amb les dades sobre la vostra obra i la informació que ens faciliteu via formulari d’inscripció (breu text de presentació de l’obra, telèfon de contacte, web i fotografia), realitzarem un dossier informatiu que posteriorment es penjarà al web d’Inund’Art i que es donarà als programadors/tècnics culturals de Giroscopi, al Punt d’informació d’Inund’art i a la premsa.

− La inscripció a la convocatòria dóna lloc a la plena  acceptació de les normes contemplades al decàleg d’artistes.  Consulteu-lo a:  decàleg d’artistes.

GIROSCOPI CULTURAL AMB INUND’ART

Giroscopi Cultural, organitzat per la Casa de Cultura de Girona, es planteja en dos blocs diferenciats: un orientat als professionals, amb jornades de formació i espais d’intercanvi que tenen lloc al llarg de l’any a diferents municipis gironins, i un altre en forma d’exhibició, adreçat al públic general i als tècnics municipals en particular, que podran escollir, d’entre les propostes d’Inund’Art 2015, aquelles que programaran als seus municipis amb les condicions tècniques i de catxet que el projecte requereixi, finançat amb l’ajut de Giroscopi Cultural.

A més, els programadors de les comarques gironines i d’arreu de Catalunya disposaran d’entrada gratuïta i informació prèvia de l’espectacle.

Més informació a: http://www.casadecultura.org/contingut/64/giroscopi

MENCIÓ ESPECIAL D’ART JOVE – ESPECÍFIC D’ARTS VISUALS:  (Se seleccionarà l’obra d’un artista d’entre 18 i 29 anys)

La Coordinació Territorial de Joventut de Girona oferirà al guanyador d’aquesta convocatòria la possibilitat de rebre assessorament tècnic en la promoció i difusió de la seva obra, així com de reservar diversos espais culturals del territori per tal d’exposar-la (Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, Sala d’Art Jove de Barcelona i Casa de la Generalitat a Perpinyà).

A més, gaudirà de la difusió específica com a guanyador de la Menció Especial d’Art Jove d’Inund’Art 2015.

L’adjudicació de la “Menció Especial d’Art Jove” requereix que l’artista seleccionat n’accepti els termes i les condicions.

COL·LABOREN EN LA PROGRAMACIÓ DE PROPOSTES : XARXA DE CENTRES CÍVICS DE GIRONA, FUNDACIÓ FITA, ESCOLA MUNICIPAL D’ART DE GIRONA, TEATRE MUNICIPAL DE GIRONA, ESTACIÓ JOVE DE GIRONA.

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ:  Dimecres 25 de Febrer

DOCUMENTACIÓ QUE CAL PRESENTAR

Cal omplir la butlleta d’inscripció que trobareu al web i presentar un dossier  amb:

−  Breu descripció (mitja pàgina) amb resum de l’obra a presentar i una fotografia (en alta resolució: 300pp o tiff). Aquesta informació, en cas de ser seleccionat/da, serà la que apareixerà al dossier realitzat pels programadors.

Característiques i necessitats tècniques de l’obra. L’organització no es farà responsable del que no s’especifiqui ni es farà càrrec de l’escenografia en cas d’arts escèniques o materials fungibles o no, de les arts visuals.

- Cal especificar si la proposta artística pot anar a l’espai exterior i/o interior.

A més:

- Arts visuals: Les fotografies de tota l’obra han d’anar acompanyades amb el títols, mides i any de realització. L’organització es reserva el dret de decidir quines i el nombre d’obres, així com la seva ubicació.

En el cas d’audiovisuals, performance i accions al carrer, cal presentar un vídeo en el qual es mostri l’obra sencera.

- Arts escèniques: vídeo on es mostri l’espectacle.  Cal indicar la durada.

- Arts musicals: enregistrament d’àudio i/o vídeo de la proposta.

El dossier s’ha de presentar a info@inundart.org

 

Si no es presenten els materials  requerits (fotografies en el cas de les arts visuals, vídeo en el cas de les arts audiovisuals i escèniques, i enregistrament sonor/audiovisual en el cas de les arts musicals), l’obra quedarà exclosa de selecció.