Convocatòria i bases

inund’Art. X Trobada i Mostra d’Art Multidisciplinari. Girona, del 4 al 7 de juny de 2015

 Inund’Art és una plataforma cultural per a la promoció de la creació, la producció i l’exhibició de propostes artístiques en l’àmbit de l’art contemporani.

Trobada d’artistes

Inund’Art és un espai de convivència on els artistes tenen la possibilitat de relacionar-se creant un espai de diàleg, intercanvi i reflexió.

Mostra d’art

Els principals espais públics, ponts i carrers del centre de la ciutat es converteixen en una exposició oberta de totes les disciplines artístiques.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA

Convocatòria en pdf

Tindran prioritat les propostes que es puguin dur a terme als espais exteriors.

Els artistes es poden presentar a les següents modalitats:

Arts visuals: pintura, fotografia, escultura, instal·lacions, instal·lacions audiovisuals, accions, performance

Arts escèniques de petit format i de creació pròpia: teatre, dansa, clown, cabaret, monòlegs, accions poètiques…

Arts musicals de creació pròpia.

Mini-Art: propostes i/o tallers artístics d’art contemporani per a tota la família.

L’organització remunerarà amb 100€ a cadascun/na dels/les artistes (en cas de grups amb més de 5 participants, la remuneració es limitarà a 500€).

Projectes específics:

Instal·lacions als ponts: es prioritzaran les propostes que tinguin relació amb materials reciclats. Remuneració específica de 800€.

Senyalètica: projectes de senyalització, a partir de la imatge gràfica d’enguany, de tots els espais de la mostra. Remuneració específica de 400€.

Dinamització de la visita guiada: propostes musicals i/o escèniques amb l’objectiu de dinamitzar la visita guiada pels espais públics assenyalats (tarda de divendres 5 i dissabte 6 de juny). Remuneració específica de 500€ tots dos dies.

PER ALS ARTISTES SELECCIONATS PER A PARTICIPAR A INUND’ART

- L’organització cedirà espais per a mostrar el treball artístic a la ciutat de Girona.

- Facilitarà dietes i, si cal, allotjament durant els dies de la trobada.

- Farà difusió de l’obra i les dades de contacte de l’artista en un dossier per a programadors.

- Les obres seleccionades s’inclouran a la mostra de Giroscopi Cultural organitzada per la Diputació de Girona.

− Les obres seleccionades seran candidates a formar part de les programacions de la Xarxa de Centres Cívics de l’Ajuntament de Girona, la Fundació Fita, l’Escola Municipal d’Art de Girona, Teatre Municipal de Girona i Estació Jove de Girona. Seran els programadors de cadascuna d’aquestes entitats els qui escolliran els artistes a programar.

− A l’import que es percebrà, s’aplicaran les retencions d’IRPF, Seguretat Social i drets d’autor corresponents segons la legislació vigent.

− Amb les dades sobre la vostra obra i la informació que ens faciliteu via formulari d’inscripció (breu text de presentació de l’obra, telèfon de contacte, web i fotografia), realitzarem un dossier informatiu que posteriorment es penjarà al web d’Inund’Art i que es donarà als programadors/tècnics culturals de Giroscopi, al Punt d’informació d’Inund’art i a la premsa.

− La inscripció a la convocatòria dóna lloc a la plena  acceptació de les normes contemplades al decàleg d’artistes.  Consulteu-lo a:  decàleg d’artistes.

GIROSCOPI CULTURAL AMB INUND’ART

Giroscopi Cultural, organitzat per la Casa de Cultura de Girona, es planteja en dos blocs diferenciats: un orientat als professionals, amb jornades de formació i espais d’intercanvi que tenen lloc al llarg de l’any a diferents municipis gironins, i un altre en forma d’exhibició, adreçat al públic general i als tècnics municipals en particular, que podran escollir, d’entre les propostes d’Inund’Art 2015, aquelles que programaran als seus municipis amb les condicions tècniques i de catxet que el projecte requereixi, finançat amb l’ajut de Giroscopi Cultural.

A més, els programadors de les comarques gironines i d’arreu de Catalunya disposaran d’entrada gratuïta i informació prèvia de l’espectacle.

Més informació a: http://www.casadecultura.org/contingut/64/giroscopi

MENCIÓ ESPECIAL D’ART JOVE – ESPECÍFIC D’ARTS VISUALS:  (Se seleccionarà l’obra d’un artista d’entre 18 i 29 anys)

La Coordinació Territorial de Joventut de Girona oferirà al guanyador d’aquesta convocatòria la possibilitat de rebre assessorament tècnic en la promoció i difusió de la seva obra, així com de reservar diversos espais culturals del territori per tal d’exposar-la (Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, Sala d’Art Jove de Barcelona i Casa de la Generalitat a Perpinyà).

A més, gaudirà de la difusió específica com a guanyador de la Menció Especial d’Art Jove d’Inund’Art 2015.

L’adjudicació de la “Menció Especial d’Art Jove” requereix que l’artista seleccionat n’accepti els termes i les condicions.

COL·LABOREN EN LA PROGRAMACIÓ DE PROPOSTES : XARXA DE CENTRES CÍVICS DE GIRONA, FUNDACIÓ FITA, ESCOLA MUNICIPAL D’ART DE GIRONA, TEATRE MUNICIPAL DE GIRONA, ESTACIÓ JOVE DE GIRONA.

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ:  Dimecres 25 de Febrer

DOCUMENTACIÓ QUE CAL PRESENTAR

Cal omplir la butlleta d’inscripció que trobareu al web i presentar un dossier  amb:

−  Breu descripció (mitja pàgina) amb resum de l’obra a presentar i una fotografia (en alta resolució: 300pp o tiff). Aquesta informació, en cas de ser seleccionat/da, serà la que apareixerà al dossier realitzat pels programadors.

Característiques i necessitats tècniques de l’obra. L’organització no es farà responsable del que no s’especifiqui ni es farà càrrec de l’escenografia en cas d’arts escèniques o materials fungibles o no, de les arts visuals.

- Cal especificar si la proposta artística pot anar a l’espai exterior i/o interior.

A més:

- Arts visuals: Les fotografies de tota l’obra han d’anar acompanyades amb el títols, mides i any de realització. L’organització es reserva el dret de decidir quines i el nombre d’obres, així com la seva ubicació.

En el cas d’audiovisuals, performance i accions al carrer, cal presentar un vídeo en el qual es mostri l’obra sencera.

- Arts escèniques: vídeo on es mostri l’espectacle.  Cal indicar la durada.

- Arts musicals: enregistrament d’àudio i/o vídeo de la proposta.

El dossier s’ha de presentar a info@inundart.org

 

Si no es presenten els materials  requerits (fotografies en el cas de les arts visuals, vídeo en el cas de les arts audiovisuals i escèniques, i enregistrament sonor/audiovisual en el cas de les arts musicals), l’obra quedarà exclosa de selecció.