Convocatòria i bases

inund’Art. IX Trobada i Mostra d’Art Multidisciplinari. Girona, del 5 al 8 de juny de 2014

 Trobada d’artistes

Inund’Art és un lloc de convivència on els artistes tenen la possibilitat de relacionar-se creant un espai de diàleg, intercanvi i reflexió.

Mostra d’art

Els principals espais públics, ponts i carrers de la ciutat es converteixen en una exposició oberta de totes les arts.

 BASES DE LA CONVOCATÒRIA

ELS ARTISTES ES PODEN PRESENTAR A LES SEGÜENTS MODALITATS:

Arts visuals: pintura, fotografia, escultura, instal·lacions audiovisuals, intervencions/accions a l’espai públic, performance

Arts escèniques de petit format i de creació pròpia: teatre, dansa, clown, cabaret, monòlegs, accions poètiques…

Arts musicals de creació pròpia.

Instal·lacions als ponts, carrers i places del centre de la ciutat: tindran una remuneració específica per cobrir les despeses de materials fungibles.

Mini-Art: tallers i propostes artístiques d’art contemporani  per a tota la família.

Tindran prioritat les propostes que es puguin realitzar als espais exteriors.

L’exhibició de les arts visuals seleccionades s’amplia enguany gràcies a la col·laboració d’establiments del centre de la ciutat, que cediran espais per exposar obres durant el mes previ a la celebració d’inund’Art.

Igualment, aquesta convocatòria amplia els espais públics d’exposició ja que també tindrà com a escenari el municipi de Palafolls, que es converteix en un marc més de la mostra i trobada Inund’Art.

  PER ALS ARTISTES SELECCIONATS PER PARTICIPAR A INUND’ART

- L’organització cedirà espais per mostrar el seu treball artístic a la ciutat de Girona i al municipi de Palafolls.

- L’organització facilitarà dietes i, si cal, allotjament durant els dies de la trobada.

- L’organització remunerarà amb 100 € cadascun dels artistes (en cas dels grups, la remuneració es limita a 5 artistes). A l’import, s’hi  s’aplicaran les retencions de l’IRPF, la Seguretat Social i els drets d’autor corresponents segons la legislació vigent.

- L’organització farà difusió de l’obra i les dades de contacte de l’artista en un dossier per a programadors.

- Les obres seleccionades s’inclouran a la mostra de Giroscopi Cultural i seran candidates a formar part de les programacions de la Xarxa de Centres Cívics de l’Ajuntament de Girona, la Fundació Fita, l’Escola Municipal d’Art de Girona, el Teatre Municipal de Girona, així com en l’organització d’Inund’Art a Palafolls com a nou municipi satèl·lit de la mostra. Seran els programadors de cadascuna d’aquestes entitats els qui escolliran els artistes a programar.

GIROSCOPI CULTURAL AMB INUND’ART

Giroscopi Cultural és la fira de les iniciatives culturals de les comarques gironines organitzada per la Casa de Cultura de Girona, que es presenta com un espai per donar-se a conèixer, amb la possibilitat d’establir col·laboracions, ampliar coneixements i mostrar la feina que s’està fent des de l’àmbit de la cultura.

Així, Giroscopi Cultural es planteja amb dos enfocaments. Un primer bloc orientat als professionals, amb jornades de formació i espais d’intercanvi que tenen lloc al llarg de l’any a diferents municipis. Un segon bloc adreçat al públic general en forma d’exhibició, i en particular als tècnics municipals, que podran escollir, d’entre les propostes d’inund’Art 2014, aquelles que programaran als seus municipis, amb les condicions tècniques i de catxet que el projecte requereixi, finançat amb l’ajut de Giroscopi Cultural.

A més, els programadors de les comarques gironines i d’arreu de Catalunya disposaran d’entrada gratuïta i informació prèvia de l’espectacle.

Més informació a: www.casadecultura.cat

inund’ART a PALAFOLLS

Enguany es realitzarà un inund’ART a Palafolls amb dates posteriors a la mostra de Girona. A iniciativa de l’Ajuntament de Palafolls, es cediran espais públics del municipi perquè s’hi exhibeixin propostes artístiques i la mostra travessi fronteres locals.

Més informació a: www.palafolls.cat

MENCIÓ ESPECIAL D’ART JOVE – ESPECÍFIC D’ARTS VISUALS:  (Es seleccionarà l’obra d’un artista d’entre 18 i 29 anys)

La Coordinació Territorial de Joventut de Girona oferirà al guanyador d’aquesta convocatòria la possibilitat de rebre assessorament tècnic en la promoció i difusió de la seva obra, així com de reservar diversos espais culturals del territori per exposar-la (Museu de la Mediterrània, Sala d’Art Jove i Catalunya Nord).

A més, gaudirà de la difusió específica com a guanyador de la Menció Especial d’Art Jove, d’Inund’Art 2014.

L’adjudicació de la “Menció Especial d’Art Jove” requereix que l’artista seleccionat n’accepti els termes i les condicions.

COL·LABOREN EN LA PROGRAMACIÓ DE PROPOSTES : XARXA DE CENTRES CÍVICS, FUNDACIÓ FITA, ESCOLA MUNICIPAL D’ART DE GIRONA, TEATRE MUNICIPAL DE GIRONA

 DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ:  28 DE MARÇ

DOCUMENTACIÓ QUE CAL PRESENTAR

Cal omplir la butlleta d’inscripció que trobareu al web i, a més,  presentar un dossier (màxim de dos folis) amb:

- Breu descripció de l’obra  (entre 100 i 300 paraules).

- Característiques tècniques i necessitats tècniques de l’obra. (L’organització no es farà responsable del que no s’especifiqui.)

-Cal especificar si la proposta artística pot anar a l’espai exterior i/o interior.

A més:

- Arts visuals: fotografies de tota  l’obra.  (L’organització es reserva el dret de decidir quines i el nombre d’obres, així com la seva ubicació.). En el cas d’audiovisuals: cal presentar un vídeo en el qual es mostri l’obra .

- Arts escèniques: vídeo en el qual es mostri l’espectacle. Cal indicar la durada i si la proposta es pot exhibir en un espai exterior o interior.

- Arts musicals: enregistrament d’àudio i/o vídeo de la proposta.

El dossier es pot presentar amb enllaços al myspace, youtube, book en Pdf, etc.) a info@inundart.org .

Si no es presenten els materials  requerits (fotografies en el cas de les arts visuals, vídeo en el cas de les arts l’audiovisuals i escèniques, i enregistrament sonor/audiovisual de l’obra en el cas de les arts musicals), l’obra quedarà exclosa de selecció.

Descarregueu la convocatòria en pdf aquí