L’associació inund’art és una associació sense ànim de lucre que destina tots els seus esforços a fer de plataforma cultural per a la promoció de la creació, la producció i l’exhibició de propostes artístiques en l’àmbit de l’art contemporani.

L’associació inund’ART treballa en dos moments:

1)FESTIVAL INUND’ART (Trobada i Mostra d’art a Girona)

Trobada d’artistes

Inund’ART és un espai de convivència on els artistes tenen la possibilitat de relacionar-se creant un espai de diàleg, intercanvi i reflexió.

Mostra d’art

Els principals espais públics, ponts i carrers del centre de la ciutat es converteixen en una exposició oberta.

 2)Durant la resta de l’any inund’ART com col·labora en els següents projectes de diferents entitats/organitzacions, fet que donarà lloc a què els artistes seleccionats per participar a inund’ART també puguin optar al:

Projecte Giroscopi Cultural, a ser exposats a la Fundació Fita, a la Menció especial d’ART JOVE , a les exposicions realitzades pel col·lectiu LA VOLTA i el projecte ART PERTOT

A)GIROSCOPI CULTURAL AMB INUND’ART

Giroscopi Cultural és la xarxa de tècnics municipals de les comarques gironines que ofereix formació als professionals de la gestió cultural i recursos per a la programació municipal.

En aquest sentit, inund’ART presentarà el dossier d’artistes seleccionats a la xarxa de tècnics municipals, i aquests podran escollir fins a un màxim de dos projectes per tal de mostrar-los al seu municipi, amb la col·laboració de Giroscopi.

A més, els programadors de les comarques gironines i d’arreu de Catalunya disposaran d’entrada gratuïta i informació prèvia dels espectacles programats als diferents municipis.

Més informació a: www.casadecultura.cat/giroscopi

El divendres 2 de juny 2016 s’oferirà un visionat previ a la mostra exclusiva per a tècnics i programadors culturals.

B)MENCIÓ ESPECIAL D’ARTS VISUALS AMB FUNDACIÓ FITA

La Fundació Fita seleccionarà un projecte d’arts visuals per exposar-lo a la seva seu (Plaça de l’Hospital, 6 segon pis). L’exposició tindrà una durada aproximada d’un mes, amb la inauguració i la difusió a càrrec de la Fundació Fita.

MENCIÓ ESPECIAL D’ART JOVE – ESPECÍFIC D’ARTS VISUALS: (Se seleccionarà l’obra d’un artista d’entre 18 i 29 anys)

La Coordinació Territorial de Joventut de Girona de la Generalitat de Catalunya atorgarà a un jove de entre 18 i 29 anys nascut o resident a les comarques gironines i participant en la modalitat d’arts visuals d’inund’ART 2017, la “Menció especial d’Art Jove”.

Aquesta Menció especial oferirà a l’artista seleccionat la possibilitat de rebre assessorament tècnic en la promoció i difusió de la seva obra, així com de reservar diversos espais culturals del territori per tal d’exposar-la (Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, Sala d’Art Jove de Barcelona i Casa de la Generalitat a Perpinyà).

A més, gaudirà de la difusió específica com a guanyador de la “Menció especial d’Art Jove” d’inund’ART 2017.

L’adjudicació de la “Menció especial d’Art Jove” requereix que l’artista seleccionat n’accepti els termes i les condicions.

C)InundART amb col·laboració amb LA VOLTA

Els coordinadors i programadors de LA VOLTA – marc per a creadors, artistes i artesans del barri de Sant Narcís de Girona – seleccionaran un o varis projectes d’arts visuals i arts escèniques que s’hagin presentat a inund’ART 2017, per poder-se presentar i/o exposar en el marc de les seves activitats durant el curs 2017/2018.

Col·laborem amb projectes i entitats durant tot l’any: el Projecte Giroscopi impulsat per la Casa de Cultura, la Menció d’ART JOVE impulsada per la Coordinació Territorial de Joventut de la Generalitat a Girona, la Fundació Fita i el projecte Art Per Tot Arreu impulsat per la Direcció General de Joventut en col·laboració amb el Festival Shandynamiques de Cerbère (França) i l’Institut de Joventut de les Illes Balears.

D)PROJECTE ART PERTOT

En el marc d’Art Pertot, l’Associació Inund’ART selecciona un artista participant del Festival Inund’Art. Aquest artista farà dues estades, una a Palma de Mallorca per participar en el Certamen d’Arts Visuals de les Illes Balears (octubre) i una altra estada a Cerbère per  participar en el festival MAP – Manifestation Arts Public (juliol) per poder realitzar una intervenció a l’espai públic en cadascun dels festivals.

 

La Junta Directiva de l’Associació inund’art està composta per:

Presidenta: Raquel Moron Quesada

Secretària: Carme Ors Puig

Tresorera: Alba Tarrida Capdevila