L’associació inund’art és una associació sense ànim de lucre que destina tots els seus esforços a fer de plataforma cultural per a la promoció de la creació, la producció i l’exhibició de propostes artístiques en l’àmbit de l’art contemporani.

A partir del 2018 volem fer un canvi de rumb important: Girona ja no és de cap manera un desert en relació als festivals, però considerem que aquests cada vegada estan més especialitzats en arts escèniques, musicals, etc…, de manera que seguint amb l’essència amb què vam néixer volem donar suport específic a les arts visuals. La convocatòria i les propostes que obrim aniran en aquest sentit.

L’associació inund’ART treballa en dos moments:

1)FESTIVAL INUND’ART (Trobada i Mostra d’art a Girona)

Trobada d’artistes

Inund’ART és un espai de convivència on els artistes tenen la possibilitat de relacionar-se creant un espai de diàleg, intercanvi i reflexió.

Mostra d’art

Els principals espais públics, ponts i carrers del centre de la ciutat es converteixen en una exposició oberta.

 2)Durant la resta de l’any inund’ART col·labora amb els següents projectes de diferents entitats/organitzacions, fet que donarà lloc a què els artistes seleccionats per participar a inund’ART també puguin optar:

a la Menció especial d’ART JOVE , a les exposicions realitzades pel col·lectiu LA VOLTA i al projecte ART PERTOT.

 

MENCIÓ ESPECIAL D’ART JOVE – ESPECÍFIC D’ARTS VISUALS: (Se seleccionarà l’obra d’un artista d’entre 18 i 29 anys)

La Coordinació Territorial de Joventut de Girona de la Generalitat de Catalunya atorgarà a un jove d’entre 18 i 29 anys nascut o resident a les comarques gironines i participant en la modalitat d’arts visuals d’inund’ART 2018, la “Menció especial d’Art Jove”.

Aquesta Menció especial oferirà a l’artista seleccionat la possibilitat de rebre assessorament tècnic en la promoció i difusió de la seva obra, així com de reservar diversos espais culturals del territori per tal d’exposar-la (Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, Sala d’Art Jove de Barcelona i Casa de la Generalitat a Perpinyà).

A més, gaudirà de la difusió específica com a guanyador de la “Menció especial d’Art Jove” d’inund’ART 2018.

L’adjudicació de la “Menció especial d’Art Jove” requereix que l’artista seleccionat n’accepti els termes i les condicions.

InundART en col·laboració amb LA VOLTA

Els coordinadors i programadors de LA VOLTA – marc per a creadors, artistes i artesans del barri de Sant Narcís de Girona – seleccionaran un o varis projectes d’arts visuals i arts escèniques que s’hagin presentat a inund’ART 2018, per poder-se presentar i/o exposar en el marc de les seves activitats durant el curs 2018/2019.

PROJECTE ART PERTOT

L’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Balear de la Joventut i l’Associació Inund’ART organitzen conjuntament  Art Pertot.

Art Pertot busca apropar la creació emergent a partir de facilitar la participació de joves als festivals inund’ART (Girona) i al Certament d’Arts Visuals de les Illes Balears (Palma de Mallorca) per a desenvolupar un projecte d’intervenció o instal·lació a l’espai públic en cadascun dels festivals.

A través d’aquesta convocatòria, es busca seleccionar un artista per participar al Festival Inund’Art (juny) i posteriorment al Certamen d’Arts Visuals de les Illes Balears (octubre) per realitzar una intervenció o instal·lació a l’espai públic en cadascuns dels certàmens.

Durant l’any, l’organització podrà incloure nous espais per a presentar aquestes intervencions.

 

La Junta Directiva de l’Associació inund’art està composta per:

Presidenta: Raquel Moron Quesada

Secretari: Manel Romà Roura

Tresorera: Alba Tarrida Capdevila