Descarrega el programa

EXPOSICIONS D’INTERIOR A LA CASA DE CULTURA

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA A LA CASA DE CULTURA (planta baixa)

 Lloc: Plaça Hospital, 6

Horari: De dimarts a divendres d’11 a 20h i dissabtes d’11 a 18h (festius tancat). Exposició oberta del 4 al 26 de juny

Del 5 al 6 de juny: d’11h a 20h

Del 8 al 26 de juny: de dimarts a divendres d’11h a 20h i dissabtes d’11h a 18h

Inauguració: 4 de juny a les 19h. Visita guiada i comentada pels artistes de l’exposició col·lectiva de la Casa de Cultura (planta baixa i pati)

 

Agostina Laurenzano i Germen_arqt 

Simbiosi

Instal·lació

“Simbiosi” es pot concebre com un recorregut temporal i lineal a partir d’un conjunt de diferents obres. En totes elles hi podem identificar un fil conductor a partir de la repetició de certs elements i recursos constructius.

S’implementa l’Arrel per a simbolitzar el començament de la vida, i s’utilitzen la Terra i el Bioplàstic com a suports. Gràcies a les seves condicions i aptituds són el medi apropiat pel desenvolupament d’aquesta vida.

 

 

 

Instagram i web:@germen_arqt

https://www.agostinalaurenzano.com/

 

 

Anabelenjarrin i Nacho Álvarez

Mama Cocha

Vídeo

Un viatge emocional a través dels sons, les cares i els paisatges d’una de les zones més despoblades d’Espanya. Projecte de vídeo-retrats realitzat amb els veïns de Sotillo del Rincón, una petita població de la província de Sòria, que indaga en la seva idiosincràsia actual, en la seva íntima relació amb la naturalesa i en la memòria del poble i els seus habitants.

 

Web: www.anabelenjarrin.com / www.radioraheem.org

 

 

Inés Shaikowski

Hybride Heimat 

Objectes, pintura, impressions

Aquest projecte és una reflexió crítica entorn del nostre present, un moment en què les possibilitats tècniques i mediàtiques i els esdeveniments geopolítics reestructuren els processos d’orientació personal i cultural, així com les estratègies de desenvolupament dels valors emocionals i socials.

 

 

Web: www.inesschaikowski.de

 

Linette Mensen

La trobada amb un mateix

Fotografia

 

Linette Mensen presenta un treball autoexploratori a l’entorn d’una sèrie d’autoretrats experimentals i textos que parlen sobre la trobada amb la vulnerabilitat, l’escolta d’un mateix i la connexió amb l’altre.

 

 

 

 

 

 

Instagram: @linettemensen

 

Núria Guinovart

Relació i equilibri

Pintura

Romandre en un estat d’equilibri ha estat una constant al llarg del temps.

Partint de la juxtaposició d’experiències, impressions i sensacions l’artista ha desenvolupat un espai propi, equivalent poètic a les experiències de la realitat.

Masses cantelludes i mal formades es situen als espais creant estranys equilibris.

Núria Guinovart, entestada a deixar el seu gravat-mur en cada pas per la vida, oferint-nos el senyal, mostrant-ne el signe, assenyalant l’esperança anunciada en cada esberla del seu traç.

Web: www.nuriaguinovart.com

 

Raquel Bistuer

El firmament

Dibuix

 

A partir d’un vell llibre dedicat al firmament, Raquel Bistuer redescobreix, en l’aparent buit revers d’unes litografies, empremtes que han sigut creades mitjançant el temps.  D’aquesta manera l’autora connecta tots aquests rastres entre sí a partir del dibuix, creant una mena de grafies abstractes de les quals sorgeixen constel·lacions temporals.

 

 

 

 

Web: www.raquelbistuer.com

 

Tatiana Móes

Animais e outros humanos

Dibuix

L’artista vol evocar fantasmes de la colonització en lliure discussió amb el Museu d’Història Natural i analitzar la situació dels animals i altres humans davant d’aquests patrimonis. Es nega a arribar a un refugi segur, perquè, en aquest projecte, el dibuix no descriu alguna cosa, sinó que, principalment, l’inscriu en un espai ambigu on l’Altre no té una identitat determinada, sinó que reflecteix cultures i cossos incerts.

 

Web: www.tatianamoes.com

 

Marina Cànovas (Projecte guardonat per a Art per Tot – Illes Balears)

Impermanència

Fotografia

 

Aquest projecte està creat a partir de fotografies preses entre el 2017 i el 2020, en diferents indrets d’arreu del món. L’artista parteix del concepte “Impermanència”, que és una de les bases del budisme tibetà: la idea que tot està en constant moviment i que la vida és un néixer i morir repetint un cicle sense fi.

Art Per Tot és un projecte en col·laboració amb l’Agència Catalana de Joventut, l’Institut Balear de la Joventut i el Département des Pyrénées-Orientales. A través d’aquest projecte l’artista té la possibilitat de realitzar residències i exposicions itinerants pels tres territoris.

 

Instagram: @marina__canovas

 

c.l.a.c. (Projecte guardonat per a Art per Tot – França)

Paysage – Traits automatiques 2020

Ceràmica

 

Els visitants passejaran entre instal·lacions i escultures de ceràmica. La imaginació evoluciona a través d’un paisatge urbà en què cada obra, escenificada, explica una història. Els objectes i les substàncies orgàniques són materials per a crear una poesia de l’absurd, per a divertir-se amb actituds individuals i socials, fenòmens de grup, i fins i tot amb bajanades, sense sentit o irracionals. L’agitació dialoga amb una decoració de línies en construcció. La ciutat és evocada, reestructurada. El món viu pren una altra forma. Aquest joc gràfic anima a projectar-se cap a noves representacions. És una mirada entremaliada impregnada d’ironia.

Art Per Tot és un projecte en col·laboració amb l’Agència Catalana de Joventut, l’Institut Balear de la Joventut i el Département des Pyrénées-Orientales. A través d’aquest projecte l’artista té la possibilitat de realitzar residències i exposicions itinerants pels tres territoris.

Facebook: @celinelambertartceramique

 

Marta Rosell Chust (Guanyadora de la Menció Especial Jove)

Pedra artificial

Dibuix

 

“Pedra artificial” és un projecte d’investigació entorn de la intencionalitat política dels noms dels carrers com a usos del passat, al mateix temps que és una metàfora crítica dels vestigis del franquisme en relació amb el seu context social i geogràfic.

El projecte es centra en l’especulació de la perdurabilitat, explorant la vida útil d’una placa que senyalitza el nom d’una avinguda amb nom franquista al municipi de Doñinos de Salamanca, a través de mapes, esquemes i gràfics que mostren els càlculs de la seva possible destrucció.

La Menció Especial Jove està promoguda per la Coordinació Territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya de Girona i suposa la realització d’una exposició itinerant: al Museu de la Mediterrània a Torroella de Montgrí, a la Sala d’Art Jove a Barcelona i a la Casa de la Generalitat a Perpinyà.

Web: https://martarosellchust.hotglue.me/inici

 

EXPOSICIÓ AL PATI DE LA CASA DE CULTURA 

VIDAÑA (Projecte guardonat per a Art Per Tot- Illes Balears) 

Els 7 pecats digitals

Instal·lació

El món digital d’avui ens planteja un nou conjunt de dilemes morals. Aquesta instal·lació reflexiona sobre els nostres propis comportaments com a criatures digitals traslladant els set pecats capitals de la tradició catòlica a l’àmbit digital. Hàbits arrelats a la nostra societat que ara s’amplifiquen arribant a tot tipus de població gràcies a l’ús de les tecnologies de la comunicació.

Art Per Tot és un projecte en col·laboració amb l’Agència Catalana de Joventut, l’Institut Balear de la Joventut i el Département des Pyrénées-Orientales. A través d’aquest projecte l’artista té la possibilitat de realitzar residències i exposicions itinerants pels tres territoris.

Lloc: Pati de la Casa de Cultura

Dies: Del 5 al 13 de juny

Horari:  11h a 14h i 17h a 20h

Gratuït

Web: https://lluisvidana.com/

Vídeo promocional: https://vimeo.com/429677118

 

Del 5 al 6 de juny: 11h a 20h 

Víctor Masferrer 

La casa petita

Instal·lació

Fer visible l’invisible.

 

La Casa Gran, actual Casa de cultura, està plena d’històries que acompanyen les seves parets i els seus racons. La peça presentada està pensada per fer visible el que normalment no ho és. Es tracta de tenir accés a la formació d’una imatge de molt llarga exposició. Virtualment, tot el que passa per l’objectiu (en aquest cas, un estenop) quedarà registrat al paper fotogràfic, però només la trajectòria aparent del sol, amb el pas dels dies, quedarà solcada, gravada, al paper. Es tracta d’una “casa petita”, realitzada en vidre vermell translúcid, que funciona com una cambra fosca.

Projecte guanyador del cicle Exposicions Viatgeres 13, promogut per la Diputació de Girona.

Es podrà visitar fins al 13 de juny.

Lloc: Pati de la Casa de Cultura

Horari:  11h a 14h i 17h a 20h

Gratuït

11h a 14h i 17h a 20h

Web: https://victormasferrer.net/

 

EXPOSICIÓ D’ESCOLES A LA CASA DE CULTURA  (1r pis Casa de Cultura)

Del 5 al 6 de juny: 11h a 20h

Del 8 al 26 de juny: de dimarts a divendres d’11h a 20h i dissabtes d’11h a 18h 

 

Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot

La Gran Plaga

Alumnes de 2n curs dels CFAS d’Escultura Aplicada a l’espectacle, Motlles i Reproduccions Escultòriques i Fotografia amb la col·laboració dels alumnes de 1r d’Escultura.

Escultura

La Gran Plaga és una posada en escena inspirada en els metges de la pesta, que fa una relectura d’aquests personatges contextualitzant-los a la realitat actual.

 

Una imatge i mil paraules

Alumnes de CFAS en Fotografia

Fotografia

Aquesta exposició és el resultat de la col·laboració entre els alumnes del Cicle Formatiu d’Arts Plàstiques i Disseny de Grau Superior en Fotografia de l’Escola d’Arts d’Olot i el festival MOT. L’Escola d’Arts d’Olot és l’única escola pública i oficial d’Art i Disseny de la província de Girona. “Crear. Un collage que creix en les imatges” és una mostra en què la literatura i la fotografia s’uneixen per il·lustrar, recrear i imaginar diverses situacions, indrets i personatges descrits en diferents fragments literaris en què s’aborden les diverses disciplines artístiques que viuen i conflueixen en els llibres.

 

 

Konstrukt Font

Alicia Ferreiro  i els alumnes de 1r del CFAS de Models 3D, Motlles i Art Toys

Tipografia

Konstrukt Font és un projecte d’experimentació tipogràfica que vol visibilitzar la sobrexplotació urbanística de la Costa Brava a través del disseny tipogràfic i el tractament material de les lletres.

 

 

 

 

 

 

Paisatges tipogràfics

Alumnes de 1r de CFAS Gràfica Publicitària i Il·lustració

Dibuix i tipografia

El projecte parteix del dibuix i la tipografia. Es presenta una síntesi visual de paisatges de la ciutat d’Olot, a partir d’escenes, detalls singulars que s’interpreten i sintetitzen tipogràficament.

 

 

 

 

 

 

EMA Escola Municipal d’Art

Taller de Tapís 

Video

 

Vídeo que intenta copsar l’ambient del taller i un recull del material i eines emprades.

 

 

 

 

 

 

 

 

EXPOSICIÓ D’INSTITUTS A LA CASA DE CULTURA  (2n pis Casa de Cultura)

Del 5 al 6 de juny: 11h a 20h

Del 8 al 26 de juny: de dimarts a divendres d’11h a 20h i dissabtes d’11h a 18h 

 

4rt ESO IES Santiago Sobrequés

Hollow

Instal·lació

La instal·lació consisteix en 35 retrats dels alumnes realitzats mitjançant el treball de plans seriats.

 

 

 

 

 

 

 

 

Denys Blacker amb els alumnes de 3r i 4t d’ESO INS J. Vicens Vives

El plaer és una altra cosa

Instal·lació

(Residència d’artista i projecte artístic comunitari inund’Art)

 

Aquest és un projecte sorgit de la col·laboració entre l’artista Denys Blacker i l’Institut Jaume Vicens Vives (Optatives d’Educació Visual i Plàstica de 3r i 4t d’ESO). És una mirada crítica als temps que estem vivint amb la COVID19 i explora les preocupacions i esperances dels joves artistes de l’institut mitjançant la improvisació i l’experimentació.

 

EXPOSICIÓ A LA FUNDACIÓ FITA (2n pis Casa de Cultura)

Del 5 al 6 de juny: 11h a 20h

Del 8 al 26 de juny: de dilluns a divendres d’11h a 14h i de 16h a 20h  i dissabtes d’11h a 18h 

Collectif Agit’Hé (Projecte Transfronterer )

Paysage liquide

Instal·lació

 

Malgrat la transposició en un espai interior, aquesta proposta artística vol  ser una instal·lació immersiva que situa l’espectador dins d’una experiència  sensorial múltiple, un curs que integra volums, projeccions, materials inspirats  en la natura canviant, la reflexió, la transparència i el moviment d’elements  líquids del paisatge.

Artistes: Marina E.G., Caroline Milin, Trenca Rocs, Yoshihito Suzuki, Agnès Calas & Tiffany Vailier, Pat Romero, Paul Augé i Dominik Chaudoir

Web:  https://www.agithe.fr/

 

TALLER EN FAMÍLIA A LA CASA DE CULTURA

Agostina Laurenzano

Taller de receptes de BIOplàstics com a alternativa a l’ús del plàstic convencional, pels problemes mediambientals que ocasiona. Es demostrarà que fàcil és preparar-les, a partir d’ingredients i estris comuns de cuina.

 

 

 

 

 

Lloc: Aula seminari/Pati (dependrà de l’aforament del moment)
Durada: 1.30h
Dia: Dijous 10 de juny
Hora: 17.30h
Edats a qui va dirigit: Entre 8 i 12 anys

Inscripcions: https://casadecultura.org/detall/27791/taller-amb-l-artista-agostina-laurenzano

 

EXPOSICIONS D’INTERIOR EN ALTRES ESPAIS

 

EXPOSICIÓ A LA FUNDACIÓ VALVI 

Tate Lucena 

Desnonats

Pintura

L’artista utilitza una tècnica mixta amb acrílics i collage molt personal, com si els materials es dissolguessin amb la mateixa idea que té al cap. Sempre trobem, en les seves obres, traces de l’aprenentatge iniciàtic dels seus llargs viatges i estances per Europa, l’Àfrica subsahariana i els països àrabs (del 1979 al 1986).

 

Dies: De l’11 de maig al 19 de juny

Horari: de dilluns a divendres de 17h a 20h dissabtes d’11h a 13h i de 17h a 20h. Festius tancat.

Facebook: @tateartipintura

Gratuït

 

BÒLIT, CENTRE D’ART CONTEMPORANI 

Lletres de colors

Un projecte de l’Escola l’Aixart

Exposició

L’espai del Petit Bòlit, situat al Hall del Bòlit_PouRodó, és l’aparador dels projectes educatius entorn de les arts visuals desenvolupats per les escoles de primària de Girona i comarques. Aquesta exposició forma part del projecte d’Arts Visuals desenvolupat pels alumnes de l’Escola l’Aixart, de Cervià de Ter.

Lletres de colors és un projecte educatiu i artístic que gira al voltant de les paraules i que neix de la necessitat de fer més atractiva l’ortografia, de pensar en tots els alumnes i en la diversitat de maneres d’aprendre i de la importància de la visualització de les paraules. Fruit de la conjugació d’aquests tres aspectes, van sorgint les diferents actuacions artístiques per part dels alumnes, que tenen de tema principal la decoració de lletres i paraules com a metodologia per a millorar l’ortografia.

Lloc: Hall del Bòlit_PouRodó

Dia: Del 3 al 13 de juny de 2021

Horaris:

Dimarts i dimecres de 10 a 14 h

Dijous i divendres de 10 a 14 h i de 17 a 19 h

Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 19 h

Diumenges i festius d’11 a 14 h

Inauguració: 3 de juny a les 18h

Gratuït

 

PERFORMANCES I INSTAL·LACIONS. Del 4 al 13 de juny

 

Melina Peña

HILUM

Instal·lació i performance

Hilum busca activar la memòria com a via cap a possibles respostes on la nostra cultura, la nostra història i els nostres avantpassats es posen al descobert per a desarticular les capes culturals que ens han estat imposades com a forma de domini i per a combatre la por. Es tracta de recuperar el cos i re-aprendre’l / re-dissenyar-lo posant en evidència el saber fisiològic i orgànic emprat per a exercir poder.

 

Lloc: Casa de Cultura (Hall)

Durada: 3h

Dies: Dissabte 5 i diumenge 6 de juny

Horari: 17h a 20h

Gratuït

Web: www.melinapena.com

Vídeo Promocional: https://vimeo.com/381884883

 

Denys Blacker   CANCEL·LAT

El Plaer és una altra Cosa 

Performance

(Residència d’artista i projecte artístic comunitari inund’Art)

Blacker presenta una performance interactiva amb la participació d’estudiants de l’Institut Vicens  Vives. La performance explora les preocupacions i esperances que floreixen en temps d’una pandèmia. Busca formes de connectar i comunicar mitjançant el cos i la tecnologia per a explorar la possibilitat de viure les dificultats amb creativitat.

Un cop finalitzada la performance es farà  una posada en comú amb els assistents on els joves creadors acompanyats pel professorat d’art del centre i la Denys parlaran del procés creatiu.

Lloc: Casa de Cultura (segona planta)

Durada: 1h

Dia: Dissabte 5 de juny

Horari: 18h

Gratuït

Aforament: 40 persones

Web: http://denysblacker.com/

 

Alice Baude (Projecte guardonat per a Art Per Tot- dels Pyrénées-Orientals)

La Cérémonie du Thym

Instal·lació i performance

Què expliquen les plantes de la frontera? Es diuen cosines o germanes de les seves companyes segons el lloc on creixen? Què xiuxiuegen mentre infusionen? Alice Baude ens convida a beure  infusions creades amb  plantes medicinals locals, recollides als dos costats de la frontera dels Pirineus, i a deixar-nos traspassar pel seu gust i per la seva olor mentre parlem en qualsevol de les nostres llengües.

Art Per Tot és un projecte en col·laboració amb l’Agència Catalana de Joventut, l’Institut Balear de la Joventut i el Département des Pyrénées-Orientales. A través d’aquest projecte l’artista té la possibilitat de realitzar residències i exposicions itinerants pels tres territoris.

Lloc: Centre Cultural la Mercè

Dies: Dissabte 5 i diumenge 6 de juny

Horari: 11:30h a 14h i 17h a 20h

Gratuït

Web:  https://alicebaude.wixsite.com/aubadeciel/

 

Mercè Ribera

Micro-Còsmics

Instal·lació participativa

Micro-còsmics es un projecte interactiu que busca apropar la fotografia (creativa i personal) a tothom. És una proposta amb què, mitjançant unes caixes de llum i objectes diversos, es podrà crear un món propi i imaginari, per a després fotografiar-lo. Habitualment es pensa que s’ha de fotografiar la “realitat “, però amb Micro-còsmics el públic crearà el seu propi univers.

Amb la col·laboració de: Zeppelin (https://zeppelindreams.com/ca/)

Lloc: Centre Cultural la Mercè

Dies: Dissabte 5 i diumenge 6 juny

Horari: 11:30h a 14h i 17h a 20h

Gratuït

Web: https://www.merceribera.net

 

Col·lectiu RZM

Castella aquarum

Instal·lació

Inspirats en l’antiga tradició de passejar l’aigua al descobert per a abastir les poblacions, Castella aquarum és una celebració minimalista d’aquest element i la gravetat. Amb l’objectiu de donar vida a la font oblidada de la Mercè, un circuit tancat mobilitza l’espai, emfatitzant la presència escultòrica de l’aigua i amplificant-ne el seu só.

Lloc: Centre Cultural la Mercè (Claustre)

Dies: Dissabte 5 i diumenge 6 de juny

Instal·lació fins el 13 de juny

Horari:  11:30h a 14h i 17h a 20h

Gratuït

Web: https://www.rzmfestival.org/

 

Santi Vilanova – Playmodes Studio

Forms

Instal·lació audiovisual

FORMS és un autòmata que crea música visual.

Conduït per un conjunt de regles basades en aleatorietat i probabilitats, genera per si mateix una infinitat de partitures gràfiques. Aquestes partitures es transformen automàticament en música gràcies a algoritmes de síntesi sonora, esvaint els límits entre partitura i espectrograma.

Per a l’exhibició a Inund’art, Forms explora el format de vídeo-projecció panoràmica.

Quan els elements gràfics creuen la línia de lectura es transformen en freqüències sonores.

La brillantor i la posició dels píxels que creuen aquesta línia determinen el volum i l’altura tonal de les freqüències —les més greus a la dreta, les més agudes a l’esquerra— i creen una composició audiovisual en temps real que no es repetirà mai més.

Aquesta proposta forma part de la beca Kreas de l’Ajuntament de Girona

Lloc: Bòlit_St. Nicolau

Dia: Dissabte 5 i diumenge 6 de juny

Horari: de 11 a 14h i de 16 a 20h

Gratuït

Web: www.playmodes.com

Vídeo promocional: https://vimeo.com/464531284

 

Sira Aymerich, Raquel Viñuales i alumnes de  4rt d’ESO de l’Institut de Celrà 

Diferents Mateixes

Instal·lació i performance

(Residència d’artista i projecte artístic comunitari Inund’Art)

A través del fang i el moviment explorem les diferents percepcions de nosaltres mateixes i dels objectes que ens envolten per a intentar trobar qui som. Percepció / transformació / metamorfosi.

Un treball realitzat a través de la Residència d’Artista de Sira Aymerich i Raquel Viñuales a l’Institut de Celrà, del qual els alumnes han treballat la instal·lació on es desenvolupa la performance.

Lloc: Fundació Valvi

Durada: 15 min

Dia: Dissabte 12 de juny

Horari: 11:30h i 12:30h

Gratuït

Aforament: 25 persones

Inscripcions: https://www.eventbrite.es/e/registro-diferents-mateixes-sira-aymerich-raquel-vinuales-institut-de-celra-152897028127

Instagram: @siraaymerich i @raquelvinuales

 

Alumnes de l’Escola El Rodonell de Corçà, acompanyats per  Xènia Gasull

Ballem?

Senyalètica artística

A partir de la imatge del cartell d’aquesta XVI edició d’inund’Art, els alumnes de l’Escola El Rodonell de Corçà presenten un exèrcit de meduses que assenyalen totes les propostes artístiques incloses dins del Festival i conviden l’espectador a endinsar-s’hi de ple.

Lloc: Punts d’exposició del Festival Inund’Art

Instagram: @dugudun