Descarregueu el programa

 

EXPOSICIONS A LA CASA DE CULTURA (Planta baixa)

Lloc: Plaça de l’Hospital,6

Horari: Divendres 1 de juny de 17 a 21:30h. Dissabte 2 i diumenge 3 de juny d’11 a 14 i de 16 a 20h.

L’horari de visita per la resta de dies fora d’inund’Art és de dimarts a divendres d’11 a 20 h i dissabtes d’11 a 18 h.

L’exposició estarà oberta de l’1 al 22 de juny.

 

Laia Bedós    www.bedosbonaterra.com

Màquines de la felicitat

Pintura

T’imagines tenir una màquina de la felicitat que si la mires ja ets feliç?

L’obra de la Laia Bedós busca aquesta finalitat, que en mirar-la puguis sentir alegria, calma, ganes de viure i pau. Amb colors i formes expressa i cerca la felicitat. Cada quadre té la seva pròpia història i el més interessant és quan cadascú interpreta i es crea la seva, pròpia i única.

Raquel Bistuer   www.raquelbistuer.com

Darrere del silenci

Dibuix

Rere els llavis muts no només hi habita el silenci. Entre línies i entre silencis llunyans, aquestes paraules, rere els rostres, són una clau d’entrada cap a nosaltres, cap a un espai sense coordenades, blanc, pur, allà on les paraules ja no tenen ús, allà on ho anomenem llar.

 

Anna Mitjà (Guanyadora de la Menció d’Art Jove promogut per la Coordinació Territorial de Joventut a Girona)   www.annamitjacomas.com

Com moure

Curtmetratge

Dues germanes. Una d’elles, embarassada. Una mare al seu costat, i també al de la seva filla. A més, hi ha un pare de dues filles i una parella d’avis de tres néts. Tots ells i la resta

d’espectadors reviuen, en la foscor, les seves pròpies històries quan aquestes els brinde una experiència emocional amb sentit, com diria Robert McKee al llibre El guió.

 

Múcab Dansa   www.mucabdans.info

Projecte Bulb

Instal·lació lumínico-interactiva

‘Projecte BULB’ juga amb la paraula en ella mateixa. Per un costat, Bulb (bombeta en anglès) i per altre costat, Bulb (en català), com a òrgan subterrani d’emmagatzematge de nutrients. Un treball de cos i moviment per a poder expressar i vehicular emocions.

 

Bettina Eberhaerd (Artista convidada de la Catalunya Nord)   www.bettinaeberhaerd.fr/

Dé-tissage /Tissage

Tèxtils

Teixits, tapissos, pràctiques ancestrals tradicionals o tecnologies sofisticades, cadascuna per a una idea més o menys precisa de la matèria. Però el des-teixit, què podria ser el des-teixit? Un error, un acte incòmode, l’informe d’un estat de desgast o, al contrari, un desig de reciclatge ecològic? Com pot ser creatiu un gest de de-construcció?

 

Albert Gironès (Guanyador de la convocatòria Art Pertot-Catalunya)   https://lbrt.hotglue.me/

200 km mirant enrere

Instal·lació sonora

Un recorregut a peu d’aproximadament 200 km des del Call Jueu de Girona fins a casa els pares de l’artista, a Valls, serveix d’espai i temps per a investigar, a partir de trucades de telèfon, la relació popular entre el cognom Gironès i la ciutat de Girona.

 

EXPOSICIONS A LA CASA DE CULTURA (Primer pis)

Lloc: Plaça de l’Hospital,6

Horari: Divendres 1 de juny de 17 a 20h. Dissabte 2 i diumenge 3 de juny  d´11 a 14h i de 16 a 20h.

L’horari de visita per la resta de dies fora d’inund’Art és de dilluns a divendres de 9 a 20h.

L’exposició estarà oberta de l’1 al 22 de juny.

 

Exposició col·lectiva de projectes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot

Cicle Formatiu de Grau Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Fotografia

Escriure el passat

Fotografia

 

Cicle Formatiu de Grau Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Escultura Aplicada a

l’Espectacle i en Motlles i Reproduccions Escultòriques

Quo Vadis

Instal·lació

 

Cicle Formatiu de Grau Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Il·lustració

Una ciutat de postal

Il·lustració

 

Escola Municipal d’Art de Girona

Alumnes del taller de ceràmica

Llum i matèria

Ceràmica

 

INS Santiago Sobrequés i Vidal

Alumnes de 1r BATX Arts INS Santiago Sobrequés i Vidal de les assignatures de Cultura Audiovisual, Volum i Dibuix Artístic

Exposició col·lectiva multidisciplinària

 

Art i enigma

Vídeo

 

Stars System

Fotografia

 

L’onírica dels espais

Dibuix

EXPOSICIONS A LA FUNDACIÓ FITA

(Casa de Cultura, segon pis)

Lloc: Plaça Hospital, 6

Horari: Divendres 1 de juny de 17 a 20h. Dissabte 2 de juny i diumenge 3 de juny  d’11 a 14h i de 16 a 20h.

L’horari de visita per a la resta de dies fora d’inund’Art és de dilluns a divendres de 9 a 20h.

L’exposició estarà oberta del 24 de maig al 30 de juny.

 

Gabriel – Ignasi Esteve

“La cambra dels símbols. Gabriel – Ignasi Esteve”. Diàlegs 1

Escultura i pintura

Diàleg que atansa i tensa els treballs plàstics de dos artistes que es troben atzarosament. Entre els reflexes còsmics de l’escultura i la materialitat sensual del color apareix el símbol, la forma que significa la conversa reflexiva entre els dos mons creatius.

 

Ernest Costa i Savoia

ARBRES D’ANOMENADA de les comarques de Girona i de les veïnes

Fotografia

Els humans acostumem a estimar els arbres. A venerar-los, fins i tot. Viuen anys i panys, n’obtenim beneficis, posen molta fusta, enfondeixen arrels i apunten al cel. Als que tenen significacions especials els diem arbres d’anomenada.

BÒLIT, CENTRE D’ART CONTEMPORANI

LLoc:  Plaça del Pou Rodó, 7

Horari: Dimarts i dimecres d’11 a 14h i de 14:30 a 16:30h, divendres i dijous d’11 a 14h i de 14:30 a 20:30h, dissabtes d’11 a 14h i de 17 a 20:30h, diumenges i festius d’11 a 14h.

L’exposició estarà oberta del 5 de maig al 10 de juny.

 

Comissària: Núria Güell

Artistes: Irma Marco, Alba Mayol, Clara Pelegrín i Iris Torrruella

Nacionalismes d’un mateix – Bòlit mentor

Arts Visuals

“Nacionalismes d’un mateix” és la culminació en format expositiu del projecte educatiu Bòlit Mentor que duu a terme el Bòlit en col·laboració amb tres instituts d’educació secundària en una clara aposta per l’educació i la creativitat. Tres artistes visuals seleccionades per concurs s’han introduït en els centres i han treballat amb grups d’estudiants un projecte artístic compartit sota un tema comú. La comissària de l’exposició ha realitzat l’acompanyament integral de l’experiència, essent mentora dels artistes, mediant entre el centre d’art i el centre educatiu, entre la proposta artística i el públic. Amb la col·laboració dels Instituts d’Educació Secundària Santiago Sobrequés i Carles Rahola de Girona i Josep Brugulat de Banyoles.

BÒLIT LaRambla, SALA FIDEL AGUILAR

Lloc: Rambla de la Llibertat, 1

Horari: De dilluns a divendres de 9 a 20h. Dissabtes de 9 a 14h i de 16 a 20h. Diumenges i festius de 9 a 14h.

Del 20 d’abril al 10 de juny.

Joan Morey   www.joanmorey.tumblr.com/

COS SOCIAL [Lliçó d’anatomia]

Vídeo-performance

La vídeo-performance COS SOCIAL [Lliçó d’anatomia] de Joan Morey (Mallorca, 1972) examina la construcció social del cos en la cultura contemporània occidental i el seu desencadenant en l’àmbit de la performance artística. Des d’una revisió dels enfocaments teòrics de la sociologia del cos, el projecte pren com a punt de partida la representació de les lliçons d’anatomia en la pintura del Renaixement i el Barroc i la seva performativitat, per recrear una lliçó anatòmica en la qual es contraposen dos elements fonamentals: el cos actual (del performer) i l’escenari històric (en el qual es duu a terme l’acció).

Producció: Premi 2017 de Vídeocreació de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona. Amb la col·laboració de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i el suport del centre de producció i recerca d’arts visuals HANGAR.

 

EXPOSICIÓ A LA FUNDACIÓ VALVI

Lloc: Gran Via Jaume I, 42.

Horari: Divendres 1 de juny de 17 a 20h. Dissabte 2 de juny d’11 a 14h i de 16 a 20h. L’horari de visita per a la resta de dies fora d’inund’Art és de dilluns a dissabte de 18 a 20:30 h.

Exposició oberta del 22 de maig al 23 de juny.

 

Claudi Casanovas     www.claudicasanovas.cat

Ceràmica i bronze. Homenatge a Lluís M. Xirinacs

Escultura.

L’obra d’aquest reconegut ceramista, Claudi Casanovas, es troba en grans museus de tot el món, començant pel Museu de la Ceràmica de Barcelona i exposa regularment per tot Europa. A Girona no ho fa des de finals dels anys 80. Per això aquesta exposició a la Fundació Valvi es converteix en una oportunitat única per contemplar de prop la seva obra més recent. La mostra consta de dues parts, una dedicada a Lluís M. Xirinacs on Casanovas presenta una escultura en bronze (120x60x60 cm), uns petits cèrcols també de bronze i vint petites peces de porcellana que anomena còdols. La segona part de la mostra consta de 6 peces de ceràmica polida de color negre, de gran format, de la sèrie Jardí de la lluna negra.