EXPOSICIONS D’ARTS VISUALS I PERFORMANCES A LA CASA DE CULTURA. Del 4 al 3 d’octubre.
Del 4 de setembre al 3 d’octubre: Exposició col·lectiva d’artistes d’inund’Art.
El dissabte 5 de setembre a les 19:00 h: Performance “Accions”, de Marina E.G. dins el marc del Dia Internacional de l’Art.
El dimecres 9 de setembre a les 19:30h: Inauguració d’inund’Art amb la visita guiada dels artistes participants.
El 24 de setembre a les 17:30h: Taller familiar amb Urban Rice.
El dissabte 3 d’octubre a les 18h i a les 19h: Cloenda de l’exposició amb el recorregut sensitiu “Apiana’t de mi” de Xavi Lloses.
EXPOSICIÓ COL·LECTIVA A LA CASA DE CULTURA (planta baixa)
Lloc: Plaça Hospital, 6
Horari: De dimarts a divendres d’11 a 20h i dissabtes d’11 a 18h (festius tancat). Exposició oberta del 4 de setembre al 3 d’octubre.
Anna Ill (Projecte guardonat per a Art Per Tot-Catalunya)
Objective Change
Instal·lació fotogràfica
A partir d’una pràctica multidisciplinària l’artista investiga la intimitat i els diferents matisos que ens fan transitar entre els límits que defineixen l’interior i l’exterior. Es basa en la idea d’extimitat de Jacques Lacan segons la qual només podem trobar allò més interior en allò exterior que agita el més profund del nostre ser i esperona el desig de mostrar-ho.
Art Per Tot és un projecte en col·laboració amb l’Agència Catalana de Joventut, l’Institut Balear de la Joventut i el Département des Pyrénées-Orientales. A través d’aquest projecte l’artista té la possibilitat de realitzar residències i exposicions itinerants pels tres territoris.
Web: www.annaill.com
Arnau Blanch (Projecte guanyador d’Art en ruta)
Everybody needs good neighbours
Instal·lació audiovisual
Viatge visual de les infraestructures de transport que travessen el territori. El fotògraf treballa sobre el seu poble natal, Vilobí d’Onyar, ubicat en un espai de confluència d’infraestructures de transport que el converteix en un territori desmembrat. Els túnels, els ponts, les tanques i els murs de contenció constitueixen un paisatge al qual els veïns de la zona han hagut d’adaptar-se.
Art en ruta és un cicle d’exposicions itinerants de promoció dels artistes visuals de la Selva, promogut pel Consell Comarcal de la Selva.
Yoshihito Suzuki
Entre azules
Escultura
Aquest conjunt d’obra té com a temàtica general la natura i l’artifici i s’inspira en el medi ambient. Canvi climàtic, pol·lució plàstica, destrucció d’ecosistemes, etc., tot causat per les activitats humanes i cada vegada més greu. En un moment en què les reformes socials estan en demanda, l’interès de l’artista connecta directament amb aquests problemes.
Web: https://campanarbol.tumblr.com/
Marina E.G.
Papers de Llum/Gestos transicionals
Dibuix i fotografia
Papers de Llum és un projecte que combina la narrativa visual amb la poesia. El projecte consta de dues seqüències de cinc obres plàstiques cadascuna, dos poemes i un vídeo que representen el procés de transformació del dolor. Gestos Transicionals és una proposta que explora els conceptes d’asfíxia i transformació.
Web: https://marinaeg.wixsite.com/marinaegart
Ferran Valls
Shit Happens
Instal·lació fotogràfica
Reflexió sobre la violència intrínseca de la societat que utilitza l’edificació com a símbol de seguretat i protecció, de quelcom que engloba les necessitats més bàsiques per a la vida en societat. L’expressió dels traços de l’artista plasma l’enuig i la desesperació de la víctima, com una necessitat sortida de les vísceres amb ràbia però no per això menys desposseïda de bellesa.
Web: fvb.architecture@gmail.com
Isabel Bonafé
The ‘Gerund of Touch’
Instal·lació fotogràfica
L’artista està interessada en experimentar el moment actual i materialitzar l’afectació dels records en allò que veiem. Utilitza la fotografia com a “imatge de registre”, com a “imatge viva” mitjançant la programació d’ordinador. Bonafé ha desenvolupat un codi algorítmic per a donar a les fotografies una vida independent, autogenerant-se quan algú les observa: la fotografia i l’espectador estan implicats en un intercanvi interminable.
Web: www.isabelbonafe.com
Paula Vicente
Happy Times
Escultura-Instal·lació
Happy Times gira entorn de la idea de la felicitat. Sabem què és? Com se’ns presenta? Podem definir allò que anhelem? El projecte estableix com a punt de partida aquestes qüestions per a investigar aquest imaginari indecís, portant-lo a un terreny tàctil i tridimensional a partir de l’escultura.
Web: https://paulavicente.hotglue.me/
Rice
Mirades
Pintura
Mostra creada especialment per a l’espai de les finestres de la Casa de Cultura en què l’artista explorarà, a través de l’art urbà i el graffiti, l’entorn carrer/galeria, creant dos retrats de grans dimensions en torn de les mirades fortuïtes, inspirant-se així en el carrer a través de la seva experiència dins el món de l’art urbà, amb reflexos de l’actualitat i buscant establir un diàleg entre l’espectador i la pintura.
Web: https://ricevisualartist.wixsite.com/rice
Jordi Armengol
Déu vos guard
Instal·lació
El diumenge cap al tard el pes del dia es fa present.
La perspectiva de l’endemà dibuixa un rictus a la cara d’una jove.
La muntanya de carbonet s’esborra lentament.
Les llums de les cases no il·luminen la fredor del seu interior.
El so del riu excitat deixa pas a les buidors de la televisió.
Prepara el sopar i tanca els porticons.
Web: http://www.armengolroura.com/
Roser Oduber
Espais entre esquerdes/Experimentació sobre la fragilitat
Arts visuals
Suposadament seria un sense sentit parlar d’una creació que comença destruint, però d’aquesta manera neix aquest treball. Desfer una realitat per reconstruir-la i mostrar-la d’una forma diferent.
El principal objectiu ha estat observar com el sòl genera un patró d’esquerdament, i com ha anat perdent humitat a causa de l’evaporació de l’aigua. Finalment la destrucció ha esdevingut el resultat d’una acció conjunta entre la realitat i la ficció.
Web: https://roseroduber.wordpress.com/
EMA. Escola Municipal d’Art
Beca de residència de gravat contemporani
Marca d’aigua – empremta de fusta
Vídeo de 5 minuts amb imatges de taller del resultat de la Beca de residència de gravat contemporani que convoca el Bòlit, Centre d’Art Contemporani conjuntament amb l’Escola Municipal d’Art de Girona, La Mercè, l’any 2019.
Aquest taller va estar dirigit pel professor de gravat Sebi Subirós i el va guanyar l’artista gironí Jordi Martoranno amb el projecte Marca d’aigua – empremta de fusta.
EXPOSICIÓ A LA FUNDACIÓ FITA (2n pis Casa de Cultura)
Horari: De dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 20h. Dissabtes i festius tancat. Del 4 de setembre al 3 d’octubre
Collectif Agit’Hé (Projecte Transfronterer amb el Suport de la Casa de la Generalitat a Perpinyà)
Ligne Rouge
Instal·lació
Aquesta obra resulta de la col·laboració entre artistes molt diversos que realitzen un mosaic d’obres originals amb un format i un tema comuns, a partir dels quals es reinventa una escenografia diferent cada vegada que forma part, també, de l’obra mateixa.
És un projecte col·lectiu imaginat i desenvolupat com una oportunitat per a una experimentació plàstica pura, com a laboratori artístic del col·lectiu.
INAUGURACIÓ INUND’ART AMB ELS ARTISTES PARTICIPANTS
Inauguració amb visita guiada i comentada dels artistes de l’exposició col·lectiva de la Casa de Cultura (planta baixa): Anna Ill, Arnau Blanch, Yoshihito Suzuki, Marina E.G., Ferran Valls, Isabel Bonafé, Paula Vicente, Urban Rice, Jordi Armengol i Roser Oduber.
Horari: Dimecres 9 de setembre a les 19:30h
PERFORMANCE AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE L’ART
Marina E.G.
Accions
Performance
L’acció consisteix a prendre distància dels objectes per observar-los i tornar a ells amb la finalitat de dotar-los d’un nou significat fora del seu simbolisme original. Així doncs, consisteix a una acció en la qual l’artista empra, performativament, els objectes transicionals com a pura matèria per a l’experimentació i la creació.
Durada: 35 m
Horari: Dissabte 5 de setembre: 19h
Lloc: Sala d’exposicions de la Casa de Cultura (planta baixa)
Gratuït
Web: https://marinaeg.wixsite.com/marinaegart
TALLER EN FAMÍLIA A LA CASA DE CULTURA
Urban Rice
Les dimensions del cor
Graffiti/Art Urbà/Stencil
En aquest taller coneixerem i ens endinsarem a la pràctica de l’stencil, una tècnica del graffiti que permet obtenir la imatge desitjada a través de plantilles. En coneixerem l’origen i alguns referents i ens iniciarem en aquesta pràctica. Buscarem punts i idees comunes per a confeccionar les plantilles sobre paper, pintarem amb esprai i obtindrem així el nostre primer graffiti. De 5 a 16 anys.
Lloc: Casa de Cultura
Durada: 1h
Horari: 24 de setembre a les 17:30h
Aforament:18 places
Gratuït
Inscripcions:https://www.casadecultura.cat/detall/26663/taller-les-dimensions-del-color-introduccio-a-l-art-urba-a-carrec-rice
Gratuït
Web: https://ricevisualartist.wixsite.com/rice
RECORREGUT SENSITIU I CLOENDA EXPOSICIONS CASA DE CULTURA
Xavi Lloses
Apiana’t de mi
Recorregut sensitiu
Imagina un reguitzell d’accions sonores insòlites al voltant d’un piano, on pilotes de ping-pong, cotxes teledirigits, vibradors… generen textures impossibles i absolutament hipnòtiques. Imagina després que el piano comença a cobrar vida a través de pedals i efectes i és amplificat, i alhora aquest amplificador comença a deambular per la zona projectant un feix de so que repica i rebota per l’arquitectura de l’espai. Imagina a Xavi Lloses creant una música que sorgeix de tot això i et transporta i t’allunya, et rebrega i t’embolcalla, i amorosament et torna al lloc on t’havia trobat.
Durada: 40 m
Data i hora: Dissabte 3 d’octubre a les 18h i 19h
Aforament: 20 persones
Lloc: Auditori de la Casa de Cultura
Preu entrada: 5€ anticipada i 7€ a taquilla (15 minuts abans de l’inici del recorregut)
Comprar entrades anticipades: ENTRADES
Web: xavilloses.com